Daar zijn de kasseien weer. Het is beginnen regenen en de voorbije dagen kwamen in de Zandstraat en in het centrum in Herentals verscheidene mensen ten val. Een aantal vrouwelijke fietsers verliezen er hun glimlach niet bij. Ze dragen een sportbeha.


'Dat helpt zeker tegen de trillingen die je fiets en je lichaam maakt wanneer je over die kasseien rijdt,' klinkt het bij enkele sportieve dames.

Marie-Paul G. uit Diependaal : 'Het is gewoon  niet meer te doen.  We fietsen heel graag met het hele gezin, maar als je in het centrum van Herentals aankomt,  begint een zware trilklus die pijn doet aan de armen, de rug en je poep. 

Josfine m'n buurvrouw en ik doen een sport-BH aan en dan nog...
 
Ik ken Louis C. onze buurman heel goed.   Louis heeft één been.  Hij gaat  met z'n elektrische rolwagen vaak winkelen.  Die is vorige week bijna omgeslagen op de grond toen hij van de bank naar de Lakenhal wilde rijden.  Het nivo tussen de oude kasseien en een tussenstrook met de nieuwe kasseien is veel te hoog. 

We zagen tijdens de volksloop de 'LU2u van Hertals' in de zomer zeker 5  kleine kinderen vallen.  Ze hadden bloed aan hun benen.  Het Rode Kruis moest dringend hulp bieden.

Ongelooflijk, maar ik denk dat het huidig gemeentebestuur alles terug moet gaan opbreken, is dat niet voor de 3e keer dan?  Amai, ik denk aan de winkeliers die verlies gaan lijden,  en de tijden zijn al zo slecht, voor hen ook.'

Reactie van Koen De Peuter (Aannemingen De Peuter) (van de 1e kasseien), op Facebook :

'Deze stommiteit kunnen ze alvast ni meer in mijn schoenen proberen te schuiven. En ze kunnen ook niet zeggen dat ze niet verwittigd waren. Door mij hoogst persoonlijk! Heb vooraf gesuggereerd om asfalt te nemen i.p.v. kassei en daarenboven erop gewezen dat de gekozen kasseien weliswaar onverslijtbaar maar zeer oneffen waren. Een verwittigd man is er twee waard naar 't schijnt.

Had ik hierboven trouwens de nadruk al gelegd op PROBEREN ? Zover issem (nvdr. Jan Peeters burgemeester, sp.a) nog ni, zij gerust zeker, maar ja, 't zal hem worst wezen, huidig doel is het thema over de verkiezingsdatum heen te krijgen.'

Lezer Ann Colemont

'En wie gaat er iets doen aan dieje rommel in 't stad ??? Met dit weer op de fiets is het om uw benen te breken... :('

C. Van Aelst op FB
Ge moet daar is met ne kleine in den buggy overwandelen! Als ge da kind ni vastriemt,  dan wipt hij gewoon eruit!!!

 
Renee Nysje op FB
Ik zag vandaag zelfs een flikske met zijn fietske op de stoep rijden omdat het niet te doen is.


Foto's archief Nnieuws.